Miješanje droga?Uzimanje bilo kojih droga ili lijekova može ugroziti vaše zdravlje i život, no posebno je opasno njihovo miješanje jer se ne može pretpostaviti kako će supstance međusobno djelovati. Nerijetko se učinci lijekova i droga uzetih u kombinaciji zbrajaju.
Kontakt RSS
Lifestyle
U svijetu gdje tempo života postaje sve brži, sve više stresa i napetosti koje donosi svakidašnjica, predstavlja opasnost i prijetnju razvoju pojedinca i društva. Posljedica nepravilnog načina prehrane je povećanje broja oboljelih od tumora, kao i veća učestalost drugih kroničnih bolesti.

Miješanje droga?

Objavljeno: 8. siječnja 2018., Datum zadnje izmjene: 28. siječnja 2018.

 


Uzimanje bilo kojih droga ili lijekova može ugroziti vaše zdravlje i život, no posebno je opasno njihovo miješanje jer se ne može pretpostaviti kako će supstance međusobno djelovati. Nerijetko se učinci lijekova i droga uzetih u kombinaciji zbrajaju.


..ecstasy s alkoholom:

oboje doprinose dehidraciji organizma, a ecstasy može i prikriti djelovanje alkohola, pa postoji opasnost od trovanja alkoholom.


..ecstasy sa speedom ili kokainom:

oboje povisuje krvni tlak i tjelesnu temperaturu, te ubrzavaju rad srca, što dovodi do iscrpljenosti, vrtoglavice i drhtavice. U težim slučajevima i bez pravovremene pomoći ili odmora može doći do nesvjestice, pa i smrti.


..ecstasy s heroinom:

ovisno o dozi jednog i drugog, stimulirajući efekt bombona može sakriti efekt heroina, pa je mogućnost predoziranja heroinom izrazito povećana. ne zaboravite da se fizička ovisnost o heroinu stječe lako!


..alkohol s GHB-om (liquid) ili sedativima (Normabel, Apaurin, Helex):

vrlo opasna kombinacija koja može dovesti do poremećaja u radu dišnog sustava, a u težim slučajevima do kome i smrti.


..travu s alkoholom:

moguća je slabost, vrtoglavica, mučnina i povraćanje.


..heroin s alkoholom ili sedativima (Normabel, Apaurin, Helex):

ova kombinacija može dovesti do poremećaja u radu dišnog sustava, a u težim slučajevima do kome i smrti.


I, ne zaboravite: ono što kupite kao ecstasy, nerijetko ima raznih drugih aktivnih supstanci, osim ili umejsto MDMA koje mogu opasno djelovati u kombinaciji s drugim drogama ili lijekovima. isto vrijedi i za speed, u kojeme je obično tek oko 5% čistog amfetamina.Špica / Udruga za zdraviju subkulturnu scenu / Open Society Institute Croatia