Drugo tromjesečjeDrugo tromjesečje traje od 16. do 27. tjedan trudnoće i obuhvaća 12 tjedana. Pored naziva drugo tromjesečje, često se označuje i terminom drugi trimestar trudnoće.
Kontakt RSS
Trudnoća
U slučaju oplodnje, mijenjaju se osjećaji žene, ona priprema gnjezdašce za dijete, u kojem sve mora biti na svom mjestu.

Drugo tromjesečje

Objavljeno: 21. siječnja 2018., Datum zadnje izmjene: 28. siječnja 2018.
Niti jedno drugo razdoblje života, kao što je to trudnoća, nije toliko ispunjeno tjelesnim i emocionalnim promjenama.

Sam je nastanak novog života podjednako uzbudljiv kako budućim roditeljima, tako i liječniku koji prati i nadgleda razvitak i rast novog bića sve do njegovog porođaja nakon 40 tjedana trudnoće.

Mnogobrojna su pitanja, strepnje i strahovi koji se tijekom ovog istodobno dugog i kratkog perioda iznova stvaraju. Ipak, umirujuća je istina da trudnoća nikada nije bila tako sigurna.

Nikada ranije u povijesti porođajništva bebe nisu imale toliko izgleda da se rode žive i zdrave.

Nepotrebni strahovi mogu učiniti trudnoću uznemiravajućim događajem.

Cilj sljedećih stranica u kojima ćemo pratiti razvitak bebe po tjednima u trudnoći je poboljšanje i vaših izgleda da imate zdravu bebu.

Uobičajena podjela trajanja trudnoće je na tri tromjesečja ili tri trimestra. Prvo tromjesečje obuhvaća prvih 15. tjedana, ako oduzmemo prva dva tjedna u kojima zapravo niste trudni, ostaje 13. tjedana.

Drugo tromjesečje ili drugi trimestar trudnoće traje od 16. do 27. tjedan trudnoće i obuhvaća 12 tjedana, dok treće tromjesečje traje od 28. tjedna do 40. tjedna trudnoće i obuhvaća 13 tjedana.


Drugo tromjesečje trudnoće...
16.TJEDAN
TRUDNOĆE17.TJEDAN
TRUDNOĆE18. TJEDAN
TRUDNOĆE19.TJEDAN
TRUDNOĆE20.TJEDAN
TRUDNOĆE21.TJEDAN
TRUDNOĆE22.TJEDAN
TRUDNOĆE23.TJEDAN
TRUDNOĆE24.TJEDAN
TRUDNOĆE25.TJEDAN
TRUDNOĆE26.TJEDAN
TRUDNOĆE27.TJEDAN
TRUDNOĆE


Ugodno i sretno putovanje kroz trudnoću želi Vam osoblje Ginekološke poliklinike i autorica tekstova,

Vaša,


 dr. Vesna Harni.