Matične stanice u ginekologijiTijekom posljednjih nekoliko godina sve je veći broj publikacija o matičnim stanicama i PRP (platelet-rich plasma) postupcima u gotovo svim medicinskim područjima.
Kontakt Forum RSS
Estetska ginekologija
Poliklinika Harni je prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je započela brigu o ginekološkim tegobama uslijed starenja kože i promjena u razini estrogena uporabom suvremene i moćne laserske tehnologije.

Matične stanice u ginekologiji

Objavljeno: 24. studenog 2016., Datum zadnje izmjene: 28. prosinca 2016.
Fototerapija | Fotodestrukcija | Labioplastika | Perineoplastika
Urogenitalna atrofija | Inkontinencija | PRP - matične stanice


Tijekom posljednjih nekoliko godina sve je veći broj publikacija o matičnim stanicama i PRP (platelet-rich plasma) postupcima u gotovo svim medicinskim područjima. Postupak je razvijen tijekom 1970-ih godina i prvu put je korišten 1987. godine u Italiji tijekom operacije na otvorenom srcu. Popularnost PRP terapije raste tijekom 1990-ih godina, osobito u kozmetičkoj kirurgiji, stomatologiji, sportskoj medicini i liječenju brojnih bolnih stanja.

Što su matične stanice i PRP postupak?Primjena matičnih stanica uz lasersku terapiju


Pored samostalne laserske terapije, frakcijski laser omogućuje i primjenu "PRP" postupka i uporabu matičnih stanica za regeneraciju tkiva intimnog područja. PRP je kratica za "platelet-riched plasma" i označuje postupak kada se iz krvi pacijenta posebnim postupkom izdvaja plazma bogata matičnim stanicama.

Primjena frakcijskog lasera i laserskih stupića stvara sićušne mikropore kojim tkivo usisava plazmu s matičnim stanicam, za razliku od PRP postupka na drugim dijelovima tijela, kada je nužan postupak injiciranja plazme s matičnim stanicama. Matične stanica ubrzavaju postupak regeneracije, te je učinak samog postupka dulji.


PRP augmentacija G točke - "G shot"


Inkontinencija urina


PRP augmentacija O točke - "O shot"


Inkontinencija urina
Dr. Vesna Harni je prvi ginekolog u Hrvatskoj, licencirana za obavljanje neinvazivnih i kozmetoloških postupaka prema Europskom udruženju za estetsku ginekologiju (ESAG).

Dr. Vesna HarniSaveSaveSave