UslugePoliklinika Harni je organizirana kao dijagnostičko-terapijska ustanova koja većinu dijagnostičkih postupaka i liječenja rješava ambulantno, u tijeku jednog dana. Temeljna djelatnost Poliklinike je zdravstvena zaštita žena tijekom cijelog života.
Kontakt RSS
Usluge
Poliklinika Harni je organizirana kao dijagnostičko-terapijska ustanova koja većinu dijagnostičkih postupaka i liječenja rješava ambulantno, u tijeku jednog dana. Temeljna djelatnost Poliklinike je zdravstvena zaštita žena tijekom cijelog života.

Usluge

Datum zadnje izmjene: 27. prosinca 2016.

Poliklinika Harni je organizirana kao dijagnostičko-terapijska ustanova koja većinu dijagnostičkih postupaka i liječenja rješava ambulantno, tijekom jednog dana.

Temeljna djelatnosti Poliklinike je zdravstvena zaštita žena tijekom cijelog života. Osim udobnog prostora i opremljenosti vrhunskim aparatima najvažniji dio brige za zdravlje pacijenata u Poliklinici obavlja stručno osoblje, koje stalnim unapređenjem svojih usluga svakodnevno nastoji opravdati zadobiveno povjerenje, te biti i ostati prvo odredište u prevenciji i liječenju ginekoloških oboljenja. Osnovne značajke našeg rada su najmodernija tehnologija, visoka kvaliteta usluge, stalna briga za pacijente te prilagođavanje individualnim željama i potrebama.

U sklopu ginekološke dijagnostike i terapije pored malih ginekoloških zahvata (punkcija, incizicija i ekstirpacija ciste/apscesa, kiretaža) izvode se najmoderniji poštedni zahvati iz oblasti laserske i dijatermijske kirurgije, kao što su vulvo-vaginalno lasersko preoblikovanje i LETZ ekscizije i konizacije.

Poliklinika Harni slijedi najsuvremenija dostignuća i u porodništvu, prva je i jedina zdravstvena ustanova certificirana od strane Fetal Medicine Foundation London za obavljanje ultrazvučnog probira na kromosomopatije (FMF Centre ID 7654) u Hrvatskoj.

Izdvajamo sljedeće:

 Ginekologija:  
  Ginekološki pregled, st. čistoće, PAPA test, mikrobiološka obrada cerviksa (brisevi cerviksa na aerobe, miko-/ureaplazmu, klamidiju)

Abnormalan PAPA test: HPV genotipizacija, kolposkopija, endocervikalna kiretaža, biopsija, LETZ, LETZ konizacija

Ultrazvučna dijagnostika: ginekološki ultrazvuk, kolor Dopler, 3D/4D i 5D ultrazvučna tehnologija, kontrastna sonohisterografija, HSSG, SIS - "saline infusion sonohysterography", ultrazvuk dojki

"Mala" ginekološka kirurgija: punkcija, incizija i ekstripacija Bartolinove ciste/apscesa, frakcionirana kiretaža, dijatermijska kirurgija - LETZ biopsije, ekscizije i konizacija

Laserska terapija u ginekologiji: laserska ablacija kondiloma, laserska terapija vulvarnih dermatoza i vulvodinije, lasersko preoblikovanje vulve i vagine, laserska rejuvenacija vagine

Neinvazivna terapija bračne neplodnosti, ultrazvučni ciklus monitoring, ultrazvučno ispitivanje prohodnosti jajovoda (HSSG)

Ginekološka endokrinologija, nepravilnosti i regulacija ciklusa

Zaštita od neželjene trudnoće i suvremene metode kontracepcije

GEN Contracept - DNA analiza genetskih polimorfizama faktora V (Leiden) i faktora II (protrombin) u određivanju rizika tromboembolije prije propisvanja kontraceptivnih pilula

Menopauzalne tegobe, hormonsko nadomjesno liječenje, alternativne mogućnosti, individualni pristup

Psihosomatski, cjeloviti pristup ginekološkim tegobama

 
Trudnoća:
 
  Priprema za trudnoću

Rana dijagnostika i nadzor trudnoće

Ultrazvučni probir na kromosomopatije ("mini anomaly scan") u 12. tjednu, biokemijski probir, kombinirani probir

NIPT - "PRENA Test", neinvazivna prenatalna dijagnostika sekvenciranjem fetalne DNA iz majčine krvi

Double test, genetički sonogram (16. tjedan)

3D/4D ultrazvuk, kolor Dopler

5D ultrazvučni probir na strukturne abnormalnosti ("anomaly scan") u 20. tjednu

FRV - fetal realistic view, "Hello Mom" prijenos ultrazvučnih slika na mobitel

Kardiotokografija

DNA analiza genetskih polimorfizama faktora koagulacije ("testovi za trombofiliju")
Zakazivanje termina

Pacijentice Poliklinike naručuju se za preglede u točno određene termine. Ponekad je naravno, neizbježno kraće čekanje jer je katkada teško predvidjeti trajanje pregleda, obrade ili zahvata. Ipak temeljna je zadaća sveg osoblja da pacijenti budu potpuno zadovoljni medicinskom uslugom i kratkoćom obrade.

Osim udobnog prostora i opremljenosti vrhunskim aparatima najvažniji dio brige za vaše zdravlje u Poliklinici obavlja stručno osoblje: tajnica Vesna Blaškić, medicinske sestre Valentina Antić i Slađana Knežević, primalje Tamara Ćuić i Ivana Bengez, kao i ginekolozi dr. sc. Vesna Harni, dr. Dubravka Dedeić, dr. Marina Gelo i dr. Sanja Tadić. Za obavljanje laboratorijskih pretraga po potrebi se koristimo uslugama Biokemijskih laboratorija Synlab, Poliklinika Salzer, kao i Medicinsko-biokemijskog laboratorija .

Mikrobiološke i citološke pretrage obavljamo u suradnji s mikrobiološkim laboratorijem Poliklinike Synlab i privatnom poliklinikom "Citološka dijagnostika Dr. Molnar-Stantić". Histološke pretrage obavljamo u suradnji s Odjelom za patologiju, Klinike za ženske bolesti i porode u Zagrebu ("Petrova"), odnosno Institutom za patologiju Medicinskog fakulteta Zagreb. Sve druge pretrage, obradu i liječenje koje izlaze iz djelokruga rada Poliklinike osoblje će organizirati u medicinskim ustanovama provjerene kvalitete.


Dr. Vesna Harni

Usluge